AMSTERDAM – Bij een school aan de Veenderweg in Ede is woensdagochtend rond 10.25 uur een 8-jarig meisje ontvoerd.

De politie heeft via het landelijke waarschuwingssysteem Amber Alert de hulp van het publiek ingeroepen.

Het meisje, Katja Leendertz, is tegen haar wil meegenomen vanaf het schoolplein van de Cavaljéschool aan de Veenderweg. Getuigen hebben dat gezien. De directeur van Katja's school heeft verbijsterd gereageerd op de ontvoering.

Vader

Volgens De Gelderlander gaat het om de vader van het meisje. De man zou uit Nederland komen en woonachtig zijn in de Verenigde Staten. De politie kan dat bericht niet bevestigen.

De politie Gelderland-Midden is op zoek naar een grijze Opel Zafira met in het kenteken de karakters ‘57’ en ‘XF’. Volgens een politiewoordvoerder zaten in de wagen vermoedelijk een man en een vrouw.

Katja Leendertz heeft een slank postuur, is ruim 1.30 meter lang en heeft bruingrijze ogen. Ze heeft lang donkerblond haar dat ze in een staart droeg. Bij haar ontvoering droeg ze een rood jasje.

Waarschuwing

Het is de tweede keer dat de politie Amber Alert inzet. De eerste keer gebeurde dat in februari, toen in het centrum van Rotterdam een 4-jarige peuter werd vermist. Het jongetje werd binnen een uur ongedeerd teruggevonden.

De tienduizenden deelnemers aan Amber Alert krijgen per e-mail, sms of bijvoorbeeld via sociale netwerksites als MSN en Hyves een waarschuwing, als het leven van een vermist kind in gevaar is.